0 kommentarer

Zarens dværg af Peter H. Fogtdahl

af d. 29. januar 2010
Info
 
Sideantal

281

Udgivet

2006

ISBN

87-91812-35-6

 

”Mit navn er Sørine Bentsdatter.” Sådan begynder denne fantastiske fortælling om dværgen Sørine Bentsdatter. Hun er en bidsk og barsk dame, der ikke vil behandles som en lilleput, dværg eller på anden måde der gør hende anderledes end alle andre mennesker. Sørine er bitter over at hun er dværg, at hendes næse er på højde med andres røvhul og derfra også lugten. Trods de ringe kår hun vokser op under, bliver hun hentet til kongeslottet for at underholde, det er dog underholdning hun ikke selv har ønsket. Sørine ønsker sig meget lidt af livet, men hun kommer til at opleve så meget i så mange forskellige samfundslag og i så mange forskellige situationer.

Som læser kommer jeg til at holde af Sørine trods hendes barske omgangstone og hendes måde at behandle sine medmennesker på. Sørine er på mange måder retfærdig og deler kun ud af sin kærlighed når hun finder det godt, kærligheden kommer aldrig naturlig for hende, men hun besidder evner som ingen anden. Hun har viljestyrke og viden som skaber hende nye veje at gå i denne verden om så det er i Rusland, Europa eller Danmark.

Peter H. Fogtdal har skrevet en fantastisk bog om hvordan livet kunne være i 1600-tallet og frem til en brand i København for en dværg fra trange kår. Det er en flot og troværdig fortælling, men en fortæller, der videregiver sin historie så vi står ved siden af Sørine i alle aspekter af hendes liv.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter