0 kommentarer

Yacoubians hus Af Alaa Al Aswany

af d. 6. november 2007
Info
 
Sideantal

256

Udgivet

2007

ISBN

978-87-91746-32-1

Originaltitel

Imarat Ya'qubyan

 

“Yacoubians Hus” er en farverig roman om livet i det moderne Kairo. De personer der fortælles om, drejer sig rundt om en særlig adresse indeholdende en noget broget blanding af individer.

Vi møder portnerens søn, der gerne vil være politibetjent. Den kvindeglade livsnyder som udelukkende bruger sine dage på at finde den næste nydelse. Den bramfri butiksekspedient der lader sin chef lægge an på sig for penge. Den gamle tjener som bruger sit amputerede ben som handleobjekt samt mange flere facetterede karakterer.

Bogen tager både emner som sex, korruption, religion og penge op og forsøger så vidt muligt at være en humoristisk fortælling om hvordan livet er i den anden ende af verden.

Forfatteren har fået meget stor succes med bogen i sit hjemland og den bølge af succes har bredt sig over hele den arabiske verden.

Desværre er jeg meget langt fra bogens målgruppe, det må jeg næsten være – for jeg må indrømme at den ikke sagde mig meget og på visse tidspunkter fandt jeg den direkte intetsigende og højtravende. Jeg tror en læser med mere intellektuelle og givetvis også filosofiske lyster, vil finde den ganske fornøjelig modsat mig, som med jævne mellemrum opgav læsningen.

Jeg giver den 2 stjerner fordi den ikke er mig overhovedet, men enhver der mener andet er meget velkommen til at indsende en mere positiv anmeldelse.

Lån bogen biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter