0 kommentarer

Vitello graver et hul af Kim Fupz Aakeson

af d. 14. september 2011
Info
 
Sideantal

32

Udgivet

2008

ISBN

978-87-02-06445-2

 

“Vitello graver et hul” er den 4. bog i serien om drengen Vitello.

Vitello får af sin mor besked på at gå ud og lege med sine venner, sådan som andre børn gør. Men Vitellos eneste venner er ikke hjemme, og så er gode råd jo dyre. Nu er Vitello heldigvis en klog dreng, som er klar over, hvad situationen kræver:
“Man købte en masse slik og gik en tur, så kom der altid nogen der kunne lide slik og ville være ens venner”.

Nu er det bare lige sådan, at Vitello ikke har nogle penge. I sin søgen efter penge eller andre løsninger, møder han møgungen William, der ikke lige er sådan at slippe af med.

De to drenge finder på at grave et hul, som de så hver kan fange en ven i. Planen mislykkes totalt, men undervejs i projektet kommer de to drenge vist alligevel til at sætte pris på hinandens selskab og Vitello oplever oven i købet for en gangs skyld at være den store dreng, som kan herse rundt med den lille møgunge.

Ved hjemkomsten omtaler Vitello da også møgungen som sin ven, og da mor spørger, hvem der dog vil være ven med en møgunge konkluderer Vitello med barnets klarsyn at “det er ikke noget man selv bestemmer.”

Bogen er i lighed med de andre Vitello bøger ikke den store øjenåbner. Det er det samme velkendte univers vi befinder os i, og ingen af hovedpersonerne udvikler sig synderligt. Men bøgerne er i kraft af problemstillingerne alligevel værd at stifte bekendtskab til, at hvis man ønsker gode litteratursamtaler med nogle af de mindste, er det fint at starte med en så relevant problematik som det at skaffe sig en ny ven.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter