0 kommentarer

Vi på Krageøen af Astrid Lindgren

af d. 8. januar 2013
Info
 
Sideantal

242

Udgivet

2010

ISBN

87-00-03434-7

Originaltitel

Vi på Saltkråkan

 

Astrid Lindgren kan skrive barndommen frem som få. Hun pudser minderne så de pludselig atter står som var det for lidt siden man selv var barn og mærkede solen, elskede dyr, mennesker, steder uden bagtanker, uden masker.

Trunte er datter på købmandsgården og en lille tyran, der styrer de jævnaldrende på skærgårdsøen med særdeles fast hånd. Man tilgiver hende herskertrangen. Trunte tager hvad hun vil have, men giver lige så meget igen, når folk er i nød og har brug for hjælp. Øen er Truntes rige og sammen med sin tro væbner, sanktbernhardshunden Bådsmand, patruljerer hun og sørger for at opretholde orden.

Familien Melkerson kommer til øen for at holde sommerferie. Familien består af den forvirrede forfatterfar, Melker, og hans fire børn. Søde, kønne 19-årige Malin er familiens “lille mor” og det har hun været siden Pelle kom til verden og deres mor døde. Imellem Malin og Pelle er Johan og Niklas, to 13-årige tvillinger, hvis dage går med at udforske øerne i Skærgården. Jeg elsker beskrivelsen af børnenes sommerliv, der går med at udforske øen, knytte venskaber og spirende forelskelser.

Når Astrid Lindgren skriver historier bliver alting varmt, kærligt og levende. Hendes verden består af lykkelige sommerdage, en lille smule sorg og lidt eventyr. Hun tegner en verden man har lyst til.

En barndomsverden lavet på hjertevarme, sommerlugte og eventyrligt børneliv.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter