0 kommentarer

Verdens grimmeste pige af Kim Fupz Aakeson

af d. 17. marts 2013
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

2012

ISBN

978-87-11-40914-5

 

Historien om verdens grimmeste pige, og beskrivelsen af hendes mærkværdige ører, starter alt andet end blidt:

“De var kæmpestore og ret gule i det, og nu kan gul jo være meget pænt til citronfromage eller gardiner eller sådan et par sommerbukser, men til et par ører? Ellers tak og stakkels verdens grimmeste pige.”

Den stakkels pige er på også utroligt plaget af sine ører, og især af andre menneskers håndtering af hendes anderledeshed. Så forfærdeligt er det, at hun må forsøge alle mulige og umulige tiltag for at passe ind; fantastiske frisurer, smart tøj og maling. Men jo mere det stakkels barn forsøger at ændre sig selv, så hun passer ind, desto synligere, større og mere farverige bliver ørerne og til sidst ser hun ingen anden udvej end at ty til isolation.

Men en dag vågner pigen heldigvis op med erkendelsen af at hun slet ikke er grim, hun er blot ikke et menneske, men en fantastisk sommerfugl, hvis lige aldrig er set!

Selvom det næsten vil være vold mod dit barn at læse denne lille perle af en eventyrbog rent symbolsk, så er symbolikken tydelig nok til at starte en lavine af spørgsmål og meninger omkring det at være anderledes. Det er set med min optik lidt en skam, at pointen i barnets univers bliver, at pigen er så anderledes, at hun må finde sig et hjem et andet sted end hos menneskene, der jo gerne skulle kunne rumme hendes farvestrålende, højtflyvende væsen.

Men med sit spændende, nytænkende og anderledes sprog og med Salla Savolainens flotte helsides illustrationer af det lille, kuede pigebarn og de utallige forsøg på tilpasning er bogen bestemt alligevel et bekendtskab værd.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter