0 kommentarer

Vendetta af Bjarne Reuter

af d. 1. december 2007
Info
 
Sideantal

198

Udgivet

1988

ISBN

87-411-5459-2

 

Jeg har tidligere anmeldt det to titler: “Casanova” og “Tropicana” og her kommer en anmeldelse af det tredje og afsluttende bind: “Vendetta” som atter omhandler vores tre venner: Hugo, Bertil og Bertils morfar Albin Olsen, der bor på plejehjemmet Dagens Lys, og i mafiakredse efterhånden bedre kendt som Don Olsen.

I “Vendetta” ønsker USAs største mafiaboss Don Fefe at gense sin fødeby Napoli i Italien inden han dør. Han har (grundet vores tre venner) netop tilbragt tre år i fængsel på Cuba, men er nu løsladt og det er derfor en stor glæde for ham, da han lander i Napolis lufthavn i følgeskab med sin trofaste bodyguards: Bugsy Siegel og Fatman.
Desværre for Don Fefes sindsro lander Albin Olsen, Hugo og Bertil også i Napoli samme dag. Vores tre venner lever dog i lykkelig uvidenhed om Don Fefes tilstedeværelse.

De tre venners tur til Italien, skyldes Hugos “geniale” idé om at Bertil og han skal sælge Hugo selv, til en af de store fodboldklubber, og på den måde score kassen.
Hugo selv tror på planen, og er gået i skarp træning sådan cirka et halvt års tid forinden, ligesom han også spiser en del NUPO pulver. Han har dog ikke spillet nogle deciderede fodboldkampe, eller blot træningskampe for den sags skyld, men det er ifølge Hugo ikke det store problem.
Han ser imidlertid en mindre udfordring i at få råd til at rejse til Italien, hvilket Albin Olsen så selvfølgelig har en plan for. Det er dog ikke noget Hugo er så begejstret for, da han er af den opfattelse at Albin Olsen er en plattenslager.

Ovenstående kan kun være, og er kun et mindre udpluk af “Vendetta”, men hvorom alting er lykkes det ad omveje vores tre venner at komme til Italien, og inden man ved af det, er alting fuldstændig kaos og, vanen tro, vildt morsomt.

Bjarne Reuter viser atter en humoristisk sans der slår kegler, og ”Vendetta” er – som sine forgængere – en god historie, og fuld af situationskomik, som er så godt beskrevet at man overgiver sig fuldstændig.

Anbefales varmt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter