0 kommentarer

Vældige vande af Arne Dahl

af d. 2. juni 2004
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

375

Udgivet

2004

ISBN

87-7394-815-2

Originaltitel

De största vatten

 

I dette femte bind om Paul Hjelm og hans kolleger i svensk politis A-gruppe sætter en anløben politimands nedskydning af en udvisningsdømt afrikaner gang i en menneskejagt, hvor ikke mindst Hjelms kollega Kerstin Holm må se dybt ned i sin smertefulde fortid.

Efter denne bog er man så midtvejs i de bebudede ti bind om gruppen med speciale i “voldskriminalitet med internationale aspekter”, og der er bestemt tale om en meget underholdende serie, som i sine bedste enkeltbind endog anslår en ny sublim tone i svenske politiromaner.

Forfatteren kan virkelig sit kram, men ind i mellem synes det som om ambitionen med at udkomme med en ny bog årligt medfører, at der udvikles plots, som enten er fortænkte eller bare uegnede som basis for minutiøse beskrivelser af efterforskningens udvikling. I sidstnævnte tilfælde bliver det nærmest ulideligt at læse om de ellers ret godt tegnede personer i et sprog, som ofte er overspændt og overfriskt;

“Og det var Kerstins blod. Paul dyppede fingeren i den største blodplet, den på spejlet. Han granskede blodet på sin pegefinger, han snuste til det, han slikkede det i sig. Jo, det smagte af Kerstin.” (s. 318).

Sådan kan svensk politi også arbejde anno 2001, men serien er bedst, når der bedrives traditionel efterforskning og åndernes magt ikke får så meget plads i handlingen.

“Vældige Vande” har elementer både fra seriens absolutte højdepunkter, men også noget af det fis, jeg ikke gider læse om i en god ‘deckare’.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter