0 kommentarer

Væk ikke djævlen af John Verdon

af d. 8. juli 2014
Info
 
Forfatter
Genre
Omslag
Sideantal

522

Udgivet

2014

ISBN

978-87-92845-46-7

Originaltitel

Let the devil sleep

Udgave

1.udgave

 

Dave Gurney er gået i stå i sit liv. Han har fysiske og psykiske mén efter at være blevet skudt, og ønsker blot at være i fred uden pligter og aftaler af nogen art. Dagene går med at kigge ud i luften, tjekke det følelsesløse område på armen, tage smertestillende medicin for at holde det ud. Nætterne med panikagtige mareridt og en vedholdende lyd i øret.

En dag bliver han bedt om at hjælpe Kim, datter af en gammel veninde, som er ved at lave en TV-serie om “Mordets forældreløse” – hvor hun vil interviewe de efterladte til 6 ofre, der for 10 år siden blev dræbt af “Den gode Hyrde”. Morderen erklærede i et omfangsrigt manifest, at han ville udrydde grådige mennesker fra jorden – og 6 personer, blev alle dræbt, mens de kørte i deres sorte Mercedes. “Den gode hyrde” blev aldrig pågrebet, og sagen er uopklaret.

Modvilligt går Gurney med til at mødes med Kim – tænker at det hurtigt er overstået – men noget i sagen får ham til at vågne af sin sløve sindstilstand og involvere sig. Han er en grundig person, læser alt om den gamle sag og får snart en fornemmelse af, at politiet og FBI har ladet sig narre af morderen, og fokuseret på det forkerte. Han bliver grebet af at finde sandheden – og da “Den gode hyrde” i forbindelse med TV-serien begynder at myrde igen, er tiden pludselig knap, og Gurney må sætte sit eget liv som indsats.

Som i de to foregående bøger “Tænk på et tal” og “Luk øjnene” er der også her tale om en intelligent morder, der har lagt fælder ud for politiet. Men Gurney er heldigvis også udstyret med en skarp hjerne, og han begynder at se det, FBI ikke kunne få øje på.

Madeleine har ændret karakter – i forhold til de tidligere bøger er hun i denne engleblid og forstående, en bekymret, kærlig og omsorgsfuld hustru. Også sønnen Kyle kommer mere på banen, og der opstår en forståelse og samhørighed mellem far og søn.

Det er en god krimi, om kan anbefales til sommerferien. Verdon skriver godt, sproget flyder fint. Læseren bliver sat grundigt ind i sagen og de tanker Gurney gør sig. Bogen er spændende, men også lidt langtrukken. Der kunne med fordel være skåret ned hist og her. Den er ikke helt på højde med “Tænk på et tal”, men igen er det en bog om en intelligent, udspekuleret morder og en ditto opklarer.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter