De Gyldne Laurbær
0 kommentarer

Undtagelsen af Christian Jungersen

af d. 7. februar 2011
Info
 
Sideantal

621

Udgivet

2004

ISBN

87-02-03370-4, 978-87-02-03370-0

 

”Undtagelsen” foregår på et københavnsk kontor, Dansk center for information om folkedrab (DCIF). Her arbejder 5 personer, den mandlige chef, Poul og 4 kvindelige ansatte. Iben, Camilla, Malene og Anne Lise.
På overfladen er kontoret en hyggelig og god arbejdsplads. Men på side 60 skifter fortællerstemmen til at beskrive Anne Lises opfattelse af arbejdspladsen. Og den er bestemt ikke rar. Hun føler sig konstant mobbet af Iben og Malene, som er de bedste veninder såvel på arbejde som i fritiden.
Pludselig modtager de to veninder to e-mails, som truer dem på livet. Hvem har sendt dem? Er det en kollega eller er den en krigsforbryder som er beskrevet i en af kontorets mange artikler om folkedrab?
Historien fortælles på skift af de fire kvindelige hovedpersoner i bogen, så vi hører den samme sag fra flere sider. Temaet i bogen er groft sagt det onde i os mennesker. Om det enten finder sted i form af mobning på en lille arbejdsplads eller det finder sted i form af et folkedrab.

Christian Jungersen skriver fantastisk om den menneskelige karakter. Er vi rotter som bare følger vores instinkter når vi ser en fordel i det, eller er vi følsomme individer som vil det bedste for alle?
Det kan måske lyde som meget store ting at beskæftige sig med. Men bogen er skrevet i let sprog og personerne er beskrevet, så vi alle kan genkende noget af os selv i dem.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter