0 kommentarer

Under uret af Thomas Boberg

af d. 1. august 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

206

Udgivet

2006

ISBN

87-02-05192-3

 

“Under uret” er en novellesamling, der består af 10 noveller – eller måske skulle man rettere kalde bogen for en samling vandrehistorier, for alle historierne er vandrehistorier, der foregår forskellige steder i verden, fortrinsvist dog i Danmark og i Peru.

Novellerne handler om mennesker, som Boberg har mødt – og ikke mindst om rejser, som Boberg har foretaget i især Sydamerika. Boberg møder mennesker på barer i Danmark, på det hotel, hvor han som ung mand arbejdede som receptionist og ikke mindst i udlandet, når han er ude på eventyr under fremmede himmelstrøg.

I “Under uret” formår Boberg det meste af bogen igennem at fastholde læseren i et fast greb – man læser interesseret og venter spændt på at se, hvad der sker på næste side. Et par af novellerne var dog enten lidt langtrukne eller lidt kedelige – især den anden novelle “bandsat” føltes lidt lang, men ellers var novellesamlingen faktisk en ganske fin læseoplevelse.

Det er interessant og spændende læsning skrevet i et godt og varieret sprog – dog med en enkelt eller to noveller, hvor jeg sad og tænkte, at “det er en om´er”. Derudover har Boberg også en god humor, hvilket jo altid tæller på plussiden – jeg giver tre stjerner for en udmærket læseoplevelse, det er en bog jeg gerne vil anbefale Jer andre at læse.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter