0 kommentarer

Ulvetid af Helle Stangerup

af d. 7. november 2001
Info
 
Sideantal

134

Udgivet

1996

ISBN

87-7399-353-0

 

Der er visse døre man ikke skal åbne, fordi det er alt for uforudsigeligt hvem eller hvad der måske kigger indenfor. Jeg åbnede en af mine for Helle Stangerup, og hendes antydninger om lidt for menneskelige ulve – eller er det ulveagtige mennesker – i “Ulvetid”. Måske det var tidspunktet på natten eller blæsten, eller lige netop det antydede der gav mig runde øjne og strithår på armene og i nakken, jeg fortrød i hvert fald at lige netop dén dør ikke var forblevet forsvarligt låst, og dekoreret med hvidløg. Selvom jeg godt ved at hvidløg ikke virker på varulve. Og selvom jeg godt ved at varulve ikke eksisterer. Det isnende ved Helle Stangerups lille historie er, at det ved hovedpersonen – Anna – også godt. Måske. Tror hun da. Eller…?Måske hun bare er ved at blive sindssyg og har røget for mange cigaretter…

Anna bor sammen med sin mand, den succesrige forfatter Tom, ude i skoven i et dejligt hus. Anna har det godt, hun er lige kommet ovenpå efter at have aborteret, men alting tegner lyst og så videre og så videre. Men en dag ankommer mystiske Ellinor med sin halvtamme hanulv, og beder om husly til den, og i sidste ende hende selv. Tom bliver fascineret af dyret, og de efterfølgende 11 ulve der bliver bragt til huse, og mystiske Ellinor bliver en fast og udefinerbart ubehagelig del af parrets hverdag. Anna kan ikke lide ulvene, og hun kan ikke lide at Ellinor tilsyneladende trives bedre med dem end med mennesker. Hun kan heller ikke lide at Ellinor plukker sine øjenbryn over næsen, og forsvinder ud af huset om natten, og at der er ulvespor foran et vindue der er lukket indefra. Men hun er jo også træt, og tænker for meget, trænger bare til at sove, det er sikkert ikke noget…..eller hvad?
Det er det samme med gys som med lækkert undertøj – det er det man ikke ser eller får at vide der er pirrende. I “Ulvetid” får man ikke noget at vide med sikkerhed, og det er lige præcis dér det virker – det er ganske ubehageligt. På den fede, hårrejsende måde.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter