0 kommentarer

Ulvene af Stephen King

af d. 6. august 2005
Info
 
Sideantal

767

Udgivet

2005

ISBN

87-11-29058-7

Originaltitel

Wolves of the Calla

 

Det skal ingen hemmelighed være, at jeg er en stor Stephen King fan – og ikke mindst af hans store episke fortælling om revolvermanden Roland og hans færd mod Det Mørke Tårn.

“Ulvene” er 5. bind i serien, og har man ikke læst de tidligere bind, er det mere end svært at følge med. Men fortvivl ikke – for så har du endnu muligheden for at læse serien forfra for første gang.

Roland og hans Ka-tet, bestående af Susannah, Eddie, Jake og tumlebjørnen Ben, følger Strålens sti mod Det Mørke Tårn, efter at de har forladt Troldmandens slot i 4. bind. Men på vejen stoppes de af en lille gruppe mænd fra byen Calla, som søger hjælp hos revolvermændene.

Calla er en idyllisk landsby, der dog har et stort problem. Ca. hvert 20. år bliver byen hjemsøgt af “ulve”, som stjæler børnene. Godt nok kun en fra hvert tvillingepar, men da næsten alle børnene fødes som tvillinger, går ingen familie udenom.

Tidligere har byen bare ladet stå til, for “sådan var det”, men dette år foreslår en ung farmer, at man kæmper for sine børn. Og her har de brug for Rolands hjælp.

Det er revolvermandens pligt at hjælpe de svage, så gruppen slår sig ned i Calla, og her opdager de, at byen gemmer på mere end en hemmelighed.

Udover historien om ulvene fletter King flere sidehistorier ind. Man mærker, at nettet strammes omkring Tårnet, og Rolands gruppe må på flere besøg ind i vores verden for at holde øje med rosen på byggepladsen. Her støder de på flere gamle bekendte fra bind to.

Vi får også historien om, hvad der skete med fader Callahan efter hans konfrontation med vampyren Barlow i en anden King roman “De dødes by”, og så er der også historien om Mia – en ny side af Susannah.

Så der er masser af tråde at holde rede på, men som altid styrer King sikkert igennem.

Serien “Det Mørke Tårn” er en flot og velskrevet fantasy-fortælling, som rummer et utal af personer og sidefortællinger, men som alligevel holder læseren fanget i en stram snor, for man er liiiige nødt til at vide, hvad der sker på næste side.

En rigtig god og fængslende roman fra verdens måske mest læste forfatter.

Serien er nu afsluttet, men alle bindene er ikke kommet på dansk endnu.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter