0 kommentarer

Udvalgte digte 1965-1993 af Knud Sørensen

af d. 20. oktober 2014
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

164

Udgivet

2001

ISBN

87-00-75716-0

 

Det forekommer ofte, at man kan blive positivt overrasket over en forfatters værker. Det skete for nyligt for mig selv da jeg påbegyndte læsningen af Knud Sørensens digtsamling “Udvalgte digte 1965-1993”.

Knud Sørensens digte kredser især om temaerne provinsen, naturen, jævne menneskers liv og tanker, urbanisering, nedlæggelse af landbrug og forholdende for de mennesker, der påvirkes af de ændrede forhold på deres hjemegn.

Jeg ved ikke om Knud Sørensen vælger disse emner fordi han er uddannet landmåler og har arbejdet som sådan i Nordjylland, men jeg ved til gengæld, at han har skrevet en nøgtern og velskrevet digtsamling, som jeg var svært begejstret for at læse.

Knud Sørensen har skrevet sine digte i en afdæmpet tone, og han er fænomenal til at beskrive jævne menneskers sind og tanker på en måde så selv storbymennesker bliver fænget; digtene er en øjenåbner for de af os, der har boet i byen i mange år.

Derudover er digtene en fortælling om den massive betydning, som landbruget har haft (og nok stadig har) i Danmark.

Det er vanskeligt at skulle påpege noget dårligt ved digtsamlingen, skulle jeg alligevel fremføre kritik må det være, at jeg gerne havde set en større variation i valget af emner.

Ikke desto mindre er “Udvalgte digte 1965-1993” solidt håndværk fra Knud Sørensens hånd, og jeg belønner derfor digtsamlingen med 4 stjerner og håber, at I andre har lyst til at bruge efteråret eller vinteren på at stifte bekendtskab med denne digtsamling.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter