0 kommentarer

Uden et ord af Linwood Barcley

af d. 10. august 2010
Info
 
Forlag
Sideantal

299

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7079-031-4

Originaltitel

No time for goodbye

 

Cynthia er 14 år, småfuld og ude med sin småkriminelle ven, da hendes far pludselig dukker op og siger, at NU skal hun hjem.

Da de kommer hjem, bliver Cynthia sendt op på sit værelse og falder gal, trist og beruset i dyb søvn.

Næste morgen vågner hun op, og er flov og ked af at skulle ned i køkkenet og se sin far, mor og bror i øjnene. Men huset er tomt – de er alle væk, og der er ikke nogen seddel om, hvor de er henne. Cynthia regner med, at det er deres straf for hendes utidige opførsel aftenen før – men hendes familie kommer ikke tilbage, og efter en større undersøgelse fra politiets side, arkiveres sagen som uløst.

Cynthia kommer i pleje hos sin moster Tess, bliver gift og får en datter og tumler med tanker om, hvad der er sket med hendes familie, og hvis de er myrdet, hvorfor blev hun så skånet? Og hvis de ikke er døde, hvorfor har de så efterladt hende?

25 år efter forældrenes forsvinden deltager Cynthia i et TV-program, der tager gamle kriminalgåder op – og så begynder der at ske ting i Cynthias liv. Mærkelige telefonopkald, mystiske mails , biler, der holder ved datterens skole og hendes fars hat, der pludselig dukker op i hendes hjem. Hvad sker der? Er det tegn på, at hendes forældre er i live?

Cynthia ansætter en privatdetektiv, men snart er både han og hendes gamle moster, der viste sig at vide mere end godt var, blevet myrdet – og Cynthia og hendes mand må selv forfølge sporene for at finde en løsning.

En utrolig spændende bog med en lokkende indfaldsvinkel og et plot, der er utroligt svært at gætte, selvom der er små hints undervejs (det opdager man jo, når mysteriet er afdækket).

Velskrevet, med et flydende sprog og så spændende skruet sammen, at den ene side tager den anden – nogle gange kan man næsten ikke læse hurtigt nok for at få løsningerne med.

Årets mest solgte bog i England i 2008 – og der er valuta for pengene.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter