0 kommentarer

Tilbage til Faithful Place af Tana French

af d. 5. juli 2011
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

432

Udgivet

2011

ISBN

978-87-02-10738-8

Originaltitel

Faithful Place

 

Tana French’s tredje kriminalroman foregår i samme miljø som de to andre. Hovedpersonen ændres dog i hver bog, så derfor kan nye læsere uden problemer starte her.

Nu er hovedpersonen Frank Mackey, der er chef for undercoverafdelingen ved Dublins politi. Han er fraskilt, far til en datter, og arbejder alt alt for meget. En dag får han et telefonopkald fra fortiden. Det er hans søster, der vil have ham til at vende tilbage til det barndomshjem, som han forlod 20 år forinden. Søsteren fortæller, at der er blevet fundet en gammel kuffert i et forladt hus, og indholdet tyder på, at det er Franks ungdomskæreste Rosies kuffert. Frank og Rosie havde planlagt at stikke af sammen og begynde et nyt liv i London, men Rosie dukkede aldrig op, og Frank gik ud fra, at Rosie var taget af sted uden ham.. Men det viser sig nu, at Rosie blev forhindret i at møde Frank, og hendes lig bliver fundet samme sted som kufferten. Frank tvinges nu til at se fortiden i øjnene, og det er ikke småting, der dukker op under overfladen. Både i sagen om den døde Rosie, men også vedrørende Franks egen familie og de grunde han havde til at forlade dem.

“Tilbage til Faithful Place” er meget spændende og godt skrevet. Beskrivelsen og oplevelsen af Franks familie er godt gennemført, og man føler nærmest man er i samme stue som dem. Selve plottet med Rosie, der døde ung med fremtiden foran sig, er ligeledes spændende og man føler med Franks mange minder til fortiden. Hvis man ikke har stiftet bekendtskab med Tana French før, bør man gøre sig selv den tjeneste at starte med “Skoven” og dernæst “Som i et spejl”. Disse synes jeg lige var en tand bedre end denne, selvom den absolut er værd at læse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter