0 kommentarer

Tiden hænger på træerne af Lone B. Skovgaard

af d. 9. juli 2008
Info
 
Sideantal

330

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7055-267-7

 

Romanens omdrejningspunkt er Venusia, halv dansk halv italiensk, som vi følger helt fra hendes fødsel i Rom i 1915 til hun som gammel sidder i Danmark og ser tilbage på sit liv. Gennem hendes barndom har en hemmelighed præget familiens liv, en hemmelighed, som hun forsøger at finde svar på gennem hele livet. Det eneste hun ved er, at den består af 3 kvinder, et barn og en masse blod. Men hvem er barnet? Hun ved at den ene kvinde er hendes mor, men moderen er ikke meget for at fortælle Venusia mere om den gamle hemmelighed.

Venusia flytter som barn med familien til Danmark og forsøger at leve et normalt liv. Hvilket dog er svært, da Venusia er alt andet end normal. Hendes hænder begynder at ændre sig, de visner og en dag falder de af! Hendes tanker kredser konstant om tallene 3 og 1, da de indgår i den hemmelighed hun konstant søger svar på, og hun oplever mange syn og ser både talende bamser og mystiske dværgskabninger.
Til trods for hendes noget ustabile psykiske tilstand, bliver hun gift et par gange samt får børn, og langsomt kommer hun også nærmere sandheden om blodet, barnet og de 3 kvinder.

Jeg synes romanen er lidt for mærkelig for mig. Hele spørgsmålet om Venusias hænder fylder meget, og man ved ikke rigtig, hvad man skal tro om den sag. Sproget i romanen er dog glimrende, forfatteren formår at spille med ordene og beskriver Venusias forestillingsverden på en fin måde. Alligevel får den kun 2 stjerner, da jeg synes historien er for tynd, og handlingen er for meget præget af mystiske skabninger i forhold til min smag.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter