0 kommentarer

The walking dead, bind 1 : Til døden os skiller af Robert Kirkman

af d. 8. juni 2012
Info
 
Sideantal

140

Udgivet

2011

ISBN

978-87-92320-25-4

Originaltitel

The Walking Dead Vol. 1: Days Gone Bye

 

Når selveste Jakob Stegelmann fra DR’s Troldspejlet anbefaler en tegneserie, skal den læses. Bogens første tredjedel er også superb!

Det drejer sig om endnu en zombie historie, blot i tegneserieformat. Reelt eller fyld? – kunne spørgsmålet være i en tid hvor populær kultur oversvømmes af film og tv-serier om zombier, vampyrer og andre monstre. Forfatter Kirkman giver i sit forord et bud på hvorfor ‘The walking dead’ er yderst relevant: Dagens menneske lever med alskens materielle goder, rigdom tages for givet og ingen (eller yderst få) i den vestlige verden må bruge tiden på at sikre deres egen overlevelse. I en verden befolket at zombier er situationen direkte modsat. Telefoner, tv, computere og internet er uden relevans, når alt hvad livet drejer sig om et at overleve.

Tony Moore tegner fedt, og den indledningsvise skuffelse over at historien er holdt i sort/hvid og gråtoner fortaber sig hurtigt, da præcis de farver understreger den dystre historie.

Politibetjenten Rick vågner op på et hospital efter et koma foranlediget af et skudsår. Hospitalet virker forladt og da Rick i sin søgen efter en sygeplejerske løber på et helt kobbel zombier får både han og læseren et chok. Han flygter, opsøger sit hjem, men hans kone og søn er væk. Efter længere tids søgen og grumme kampe i zombieland, genforenes han med familien, som lever med en lille gruppe overlevende lige uden for Atlanta.

Fra at have været fuldfed underholdning, – især indledningen og den overbevisende hospitalsscene brillerer, ændrer historien sig til det som kendere af zombiegenren har set før: Den lille gruppe lærer hinanden at kende, interpersonelle problemer opstår, og der laves fejl, hvorfor det lykkes zombierne at ramme gruppemedlemmerne en efter en. Forudsigeligt og desværre set bedre før.

Kirkman og Moore lykkes i høj grad med at ramme stemningen fra genren. Desværre får de ikke tilført noget nyt, hvilket medfører at det mest interessante ved ‘The walking dead’ er at det ikke er en film eller et computerspil, men en tegneserie.
Flot og overbevisende men – bortset fra historiens fede opstart – alt for forudsigelig.

Lån tegneserien på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter