0 kommentarer

The Silent Girl af Tess Gerritsen

af d. 26. august 2011
Info
 
Sideantal

315

Udgivet

2011

ISBN

978-0-553-84115-2

 

Chinatown, illegale indvandrere, hemmeligheder og urgamle traditioner er nogle af ingredienserne i Tess Gerritsens nye krimi.

Bogen starter sådan her: “All day, I have been watching the girl. She gives no indication that she’s aware of me, although my rental car is within view of the street corner where she and the other teenagers have gathered this afternoon, doing whatever bored kids do to pass the time. She looks younger than the others, but perhaps it’s because she’s Asian and petite at seventeen, just a wisp of a girl.”

Den person, der holder øje med den unge pige, er ikke en ækel gammel mand, men en ældre kinesisk kvinde, hvis mand for år tilbage blev dræbt i en skudmassakre i en bar, hvor i alt 4 mennesker blev dræbt.

Syv år senere bliver Jane Rizzoli, kriminalbetjent, kaldt til Chinatown, hvor nogle turister på en Chinatown Spøgelsestur har fundet en afskåret kvindehånd. Snart finder politiet resten af kroppen og en serie begivenheder peger hen mod den gamle skuddramasag.

Dengang lukkede politiet sagen, fordi de mente at kokken, som var den sidste der døde, havde skudt de andre og til sidst dræbt sig selv. Men folk i Chinatown tror ikke, at kokken gjorde det – blandt andet enken efter et af skudofrene, og hun har gennem årene forsøgt at få genåbnet sagen.

Da politiet begynder at grave i den gamle sag viser det sig at der omkring tidspunktet for skudmassakren forsvandt flere unge piger, der havde relationer til de dræbte – og de nye undersøgelser hvirvler en masse skidt op. Og der er folk, der vil gøre alt for at sagen ikke genåbnes.

Jeg er en stor fan af Tess Gerritsensens krimier – men denne nye – ”The Silent Girl”, mangler ligesom noget. ”Riszzoli & Isles” er for nylig blevet filmatiseret i USA, og jeg har Gerritsen mistænkt for, at hun i denne bog har tænkt mere på at få nogle flotte kulisser til TV-billederne end på de billeder, som læseren danner på egen nethinde, og som danner fundamentet for det gys og den uforudsigelighed, der er Gerritsens varemærke.

Spændende – men mangler Gerritsens gamle twist. Kun 3 stjerner herfra – håber på flere stjerne til næste bog i serien.

Lån bogen på bibliotek.dk

 

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter