0 kommentarer

The Black Ice af Michael Connelly

af d. 31. marts 2014
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

377

Udgivet

1998

ISBN

0-75281-541-5

Originaltitel

The black ice

Udgave

2.udgave

 

”The Black Ice” er måske Connellys bedste Harry Bosch bog, og helt skandaløst ikke oversat til dansk.

Harry Bosch er i denne bog den ensomme ulv på jagt, en mand med en mission. Han undersøger en narkobetjents formodede selvmord på et motel i LA. Bosch kendte betjenten og kan ikke slippe sagen. En kollega bliver myrdet kort efter Bosch har talt med ham og i en mexicaner finder man ved obduktionen nogle mystiske insekter i maven. Trådene peger mod Mexico og Bosch drager derned på eget initiativ. Derved får han både problemer med det lokale politi og sit bagland derhjemme.

”The Black Ice” er Connellys anden bog og er med få undtagelser en jordnær og realistisk krimi. Modsat flere af Connellys nye bøger, er bogen fyldt med Bosch’s betragtninger af L.A. og metaforerne flyder i en lind strøm. Man kommer rundt i det meste af L.A., forstæderne, de smudsige baggyder, mørke barer og ikke mindst Bosch’s eget hjem på pæle med udsigten over byen. Turen til Mexico er beskrevet, som var man selv passager i bilen, og opholdet i Mexico kulminerer i en spændende og overraskende slutning.

En stemningsfuld krimi som man savner på dansk. Man hører en del om Bosch’s ungdom og hans far, og er derfor en vigtig bog i serien. Raymond Chandler er en af Michael Connellys forbilleder, og dette må siges at være Connellys hyldest til ”Det Lange Farvel”.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter