0 kommentarer

The Black Ice af Michael Connelly

af d. 29. april 2017
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

377

Udgivet

1998

ISBN

0-75281-541-5

Originaltitel

The black ice

Udgave

2.udgave

 

Harry Bosch har tilkaldevagt, men opdager at man har fundet et lig og undladt at informere ham. Det skyldes at politichef Irving har et gigantisk horn i siden på Bosch, og Irving ønsker ikke Bosch indblandet i en sag hvor afdøde er en kollega. Men Bosch har fået fært, og når at trampe stort set alle over tæerne – både chefer, kolleger, retsmedicinere, politistikkere og en ekskæreste, inden sporene leder ham til Mexico. Her har vi to at bogens store esser: Bosch’s evne som stærkt intelligent provokatør i enhver samtale, samt miljøbeskrivelserne i Mexico. Nu kom Connellys bog først, men den skumle stemning, især i passagerne i Mexico, minder meget om tv-serien ‘Breaking bad’. Hvilket absolut er positivt. En anden positiv overraskelse er når Connelly kommer ind bag Bosch’s facade, hvor der kort fortælles om hans barndom, og hvordan han møder sin far på sygehuset lige inden faren dør.

Et fællestræk i forfatterskabet er tendensen til at forfalde til at lade skurken fylde alle plothuller ud, når denne afsløres til slut. Det sker også her, og det er sågu irriterende. Alt andet virker utroligt realistisk, men storbraldrende badguys har jeg svært ved at godtage.

Black Ice er en tidlig Connelly, der uvist af hvilke årsager, ikke er oversat til dansk. Det burde den, for det er en af de bedre.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter