0 kommentarer

Tærsklen af Frits Remar

af d. 24. november 2004
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

200

Udgivet

1981

ISBN

87-15-01377-4

 

Hvornår og i hvilke situationer vil man skifte mellem det, at være en ganske almindelig dansker, hvis største forseelser består i at overskride hastighedsgrænserne, udføre eller få udført lidt sort arbejde af og til og så til at begå en virkelig forbrydelse. Det kan være alt fra et større svindelnummer til væbnet røveri eller mord.
Dette er et af Frits Remar’s yndlingsemner, og han skriver om det med stor dygtighed.
Bogen er delt op i 2 historier, med en gennemgående kvindelig kriminalassistent.
Første del omhandler et yngre par med eget hus og bil (den foregår i 70’erne). De er begge blevet arbejdsløse og mangler penge til terminen. Manden begår et bankrøveri og kommer egentlig rimeligt heldigt fra det, men sygner hen i druk og selvbebrejdelser.
Anden del omhandler en af samfundets virkelige spidser, mangemillionær, med en ung kone og indehaver af en stor koncern. Han har imidlertid stort set aldrig lavet en dårlig forretning, og da det alligevel sker, går det ham så meget på, at han beslutter at begå en forbrydelse for “at rette op tingenes tilstand”.
Kriminalkommissæren opklarer begge forbrydelser. Den arbejdsløse kommer i fængsel. Millionæren bliver imidlertid ikke straffet, for ingen vil tro på kriminalassistentens teorier.
Hvor er din tærskel?
Absolut en læseværdig krimi.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter