0 kommentarer

Tænd et lys af Maeve Binchy

af d. 3. oktober 2006
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

639

Udgivet

2001

ISBN

87-555-1316-6

Originaltitel

Light a Penny Candle

 

En af de der små perler, som tit er på udsalg hos boghandleren og nedslidt af konstant brug, når du låner den fra biblioteket.

“Tænd et lys” handler om England og Irland midt i 2. verdenskrig. Nærmere betragtet de mange evakuerede børn, som strømmede fra bombetrusler i London by og ud på landet. Elizabeth er et meget stille barn. Den typiske pæne pige, der laver sine lektier, tier stille og ikke taler hvis ikke man hiver ordene ud af hende.

Hendes familie består af mor og far, som holder af hende, men ikke har et dybere bånd til hende. De er for travlt optaget af at leve deres egne liv, til at tage sig af det liv de har bragt frem sammen. Faren er i militæret og moderen i hendes egen lille egocentriske verden. Da der begyndes at snakke om at evakuere børn fra London, griber forældrene, om end velment, chancen og placerer Elizabeth hos moderens gamle studiekammerat i Irland.

Elizabeth lander i Irland hos den noget excentriske familie O’Connor, der skiller sig voldsomt ud fra hendes egen. Her er følelserne skruet sammen til en kaskade af udbrud, men ulig hvad Elizabeth er vant til, er omsorg og kærlighed også figurerende i følelsesregistret.

Det bliver en omvæltning for Elizabeth, som for en gangs skyld kan være et almindeligt barn og ikke bare en nikkedukke til et af moderens selskaber. Hun nyder sit venskab med den jævnaldrende Aisling O’Connor og da det er på tide at vende hjem til familiens skød, er hun mere eller mindre fremmedgjort for sin familie.

“Tænd et lys” er en hjertevarm fortælling om venskab og hvordan du kan finde familie andre steder end i de slægtninge du har.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter