0 kommentarer

Sushi for begyndere af Marian Keyes

af d. 7. april 2008
Info
 
Sideantal

435

Udgivet

2001

ISBN

87-7714-427-9

Originaltitel

Sushi for Beginners

 

“Sushi for begyndere” er en chick lit roman. Så er det sagt på forhånd. Men er man indforstået med hvad denne genre kan byde på, er den sin vægt værd i guld.

Vi følger Lise, Ashling og Clodagh ved opstart af nyt damemagasin der hedder Colleen. Lise kommer fra en stor stilling i London, hvor hun har været ansat på et anerkendt dameblad, og bliver meget fortvivlet over at opdage, at hun er udvalgt til at skulle søsætte et nyt blad i Dublin. Lise hader fiasko, og forventer det værste. Samtidig er hun ved at blive skilt fra sin mand. Så det eneste der holder modet oppe på hende er hendes særdeles kønne chef, der bl.a. hjælper hende med en bolig.

Ashling er en stor sortseer. Hun er vokset op med en depressiv mor, så hun har altid tasken fuld af ting til at kunne klare en hvilken som helst situation.
Hendes største problem er hendes talje, eller mangel på samme.
En af hendes bedste venner er Ted, der forsøger at starte en karriere som stand-up komiker.

En anden af hendes venner er den gudeskønne Clodagh. Kaldet prinsessen. Hun bor i et dejligt hus, går hjemme og passer mand og 2 børn. Ashling beundrer hende meget. Hun har rengøringshjælp. Rengøringsdamen er Clodaghs største frygt. Hun gør alt for, i tide, at slippe ud af huset før denne dukker op. Hendes mand er Ashlings gamle kæreste, som hun tog mens han og Ashling endnu var kærester.

Clodagh er sin mand utro, fordi hun keder sig i sit ægteskab. Manden rejser, og alt ser meget sort ud. Men det skal vise sig at blive endnu værre for Clodagh, da hun har valgt den forkerte at være utro med. Hun betaler en høj pris.

Ashling lærer at smide sit vigtigste sikkerhedsnet væk og at det ikke er nødvendig at kunne klare enhver situation. Og hun får en rigtig sød kæreste, fra en kant hun ikke havde regnet med. Han lærer hende også at spise sushi.

Lise oplever, at det nye blad bliver en stor succes.
Og på en måde kan man sige at hun starter på en helt frisk start.

Vi følger arbejdet på redaktionen, hvor der arbejdes hårdt på at blive færdig til tiden. Det hele munder ud i en stor fest hvor alle rige, kendte og berømte fra Dublin er inviteret.

Bogen kan klart anbefales. Den er meget svær at lægge fra sig, når man først er begyndt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter