0 kommentarer

Superego af Jakob Ejersbo

af d. 18. december 2005
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

224

Udgivet

2003

ISBN

87-00-46718-9

 

Efter at have læst den fremragende bog “Nordkraft” besluttede jeg mig for, at læse mere af Ejersbo. Valget faldt på hans novellesamling “Superego”, men det skulle vise sig at være en ret dårlig ide, for “Superego” er en pærevælling af ligegyldig snik-snak og faktisk en omgang talentløst bras.

“Superego” består af 16 noveller. Alle novellerne handler om udsatte eksistenser præcist som “Nordkraft” gør – vi møder bl.a. den anoreksi-ramte pige, konkursrytteren, butikstyven og andre tvivlsomme typer, og vi følger deres dagligdag og hører om hvordan de opfører sig over for andre – og det er ikke søde og rare mennesker vi taler om.

Det der i mine øjne gør “Superego” dårlig er blandt andet, at personerne som ofte er meget dårligt beskrevet, og handlingerne i novellerne hænger dårligt sammen. Jeg har læst “Superego” to gange, og hver gang jeg har læst en novelle forsvinder den ud af min hukommelse med det samme – historierne sætter sig ikke rigtig fast i systemet, så Ejersbo har ikke formået at skrive bogen på en medrivende og overbevisende måde.

Man kan sige, at Ejersbo har et godt sprog, og derfor er jeg i det gavmilde hjørne og giver hans novellesamling to stjerner. Det er jo ikke fordi manden ikke kan skrive en god historie – “Nordkraft” var jo gennemført genial, men med “Superego” har han skrevet en skuffende bog, der ikke fanger læseren og som ikke på nogen måde er overbevisende.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter