0 kommentarer

Streng frost af R.D. Wingfield

af d. 18. april 2004
Info
 
Forlag
Omslag
Sideantal

366

Udgivet

1996

ISBN

87-7724-607-1

Originaltitel

Hard frost

Udgave

1.udgave

 

Det fjerde bind i serien om kriminalkommissær Jack Frost er så afgjort seriens bedste. Den altid sjofle og lurvede kriminalmand med den rodede arbejdsmetode driver sine overordnede til vanvid, men formår alligevel at tage gas på dem uden at lade sig gå på af deres uforstand og de mere end deprimerende ting, han oplever i sit arbejde.

Ubehaget i sager om en bortført skoledreng, en tragedie i en småbørnsfamilie, fundet af et halvt opløst lig af en småforbryder og meget mere er til at tage og føle på, men takket være Frosts humor er der alligevel en let tone over alle bogens kapitler.

Ydermere træder hovedpersonen mere nuanceret frem i erindringsglimt fra sin ungdoms forelskelse og minder om hustruens lange, håbløse sygeleje. Et lille strejf af romantik listes behændigt ind i form af en spirende forelskelse mellem kriminalassistenterne Burton og Liz Maud, og specielt sidstnævnte giver med sin kvindelige intuition fornemt modspil til Frosts sjoferter.

Forfatteren er som serien skrider frem blevet en mester i at oprulle adskillige sager på en gang, men som læser er man aldrig i tvivl om, hvem i det store persongalleri, der er hvem. Endelig er det en sand bedrift, at den åndløse spænding kan bevares sådan så bogen på de sidste 40-50 sider er en decideret ‘pageturner’, man ikke kan lægge fra sig.

Frost styrer for vildt, og man skynder sig på biblioteket for at få fat i seriens femte bind “Vinterens Frost” …

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter