0 kommentarer

Strandtyven af Joanne Harris

af d. 24. maj 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

439

Udgivet

2003

ISBN

87-568-1679-0

Originaltitel

Coastliners

 

Hvad er en strandtyv? En person, der stjæler ting, der skylles op på en strand – eller en, der stjæler en strand? Kan man overhovedet stjæle en strand?

Den lille ø Le Devin er delt i to: Byen La Houssiniere, som har øens eneste strand – og dermed alle turisterne på øen – og byen Les Salants, som døjer med oversvømmelser, hvor indbyggerne bøjer nakken og affinder sig med situationen – for havet kan man ikke kæmpe imod. Nej, man må blot være tålmodig og ydmyg og sætte sin lid til, at Helgenen hjælper.

Men Mado, som har boet i Paris med sin mor i 10 år, og som nu efter morens død er vendt hjem til øen og sin far, tager kampen op med både havet og La Houssiniere – og de overtroiske indbyggere i Les Salants. Hun får den lidt mystiske tilflytter, englænderen Flynn, med på ideen, og ved at udnytte indbyggernes overtro, bliver hele byen involveret i et fælles projekt for at redde byen.

Det lykkes faktisk at stjæle noget strand til Les Salants, og samtidig med at byens indbyggere får troen tilbage, kommer der liv i byen, det lykkes at lokke turister til, og der investeres og bygges om og til. Der er et fælles mål at kæmpe for, og beboerne står sammen – unge, gamle, mænd og kvinder, alle yder efter evne, og der opstår en gejst i byen, der får indbyggerne til at rette ryggen og begynde at tro på sig selv. Men medaljen har en bagside, og heldet kan ikke fortsætte.

Bogen har nogle herlige personskildringer, og handlingen omfatter både dramatik – ulykkelig kærlighed – naturoplevelser – familiestridigheder samt håb om at gense mistede familiemedlemmer.

Man føler næsten, man selv er til stede på øen, så levende beskrives personerne og stederne.

Lån bogen på biblioteket

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter