0 kommentarer

Stævningen af John Grisham

af d. 19. januar 2006
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

251

Udgivet

2002

ISBN

87-15-10541-5

Originaltitel

The Summons

 

Hvorfor Grisham har fået så stor succes er mig en total gåde, for “Stævningen” er en omgang talentløst bras og makværk, og jeg fortryder, at jeg nogensinde kom på den tanke at åbne bogen.

Bogens hovedperson er Ray Atlee, der er juraprofessor og universitetslærer. En dag modtager Ray brev fra sin far, hvori den døende, livstrætte fader beordrer Ray til straks at komme til barndomshjemmet, fordi faderen vil diskutere afviklingen af hjemmet.

Ray tager modvilligt af sted, og da han kommer til barndomshjemmet venter der ham en slem overraskelse – faderen ligger død i huset og under gennemgang af huset finder Ray en kolossal mængde penge. Ray undrer sig over hvor faderen har pengene fra og over hvorfor faderen er død når han havde det fint dagen forinden.

Ray fristes og begynder at bruge af pengene og holder sin viden om pengene skjult for sin bror og for resten af byens beboere. Det var dog ikke nogen god ide, for nogen ved tilsyneladende, at Ray har pengene og han får nu ubehageligheder af forskellig art. Ray beslutter at finde ud af, hvem det er der kender til pengene og hvem der giver ham ubehageligheder.

“Stævningen” er ikke engang en bog jeg gider kalde en krimi, for størstedelen af bogen handler om hverdagsting og om Rays barndom og det dårlige forhold til broderen. Hvis der er et plot er det ret dårligt indarbejdet i bogen, og man keder sig slemt under læsningen af bogen. Personernes indbyrdes forhold kan stedvis være udmærket beskrevet, men ellers er der ikke rigtig noget godt at sige om bogen.

Bogen er kedelig, plottet er ikke-eksisterende, sproget er slapt og intetsigende og visse personer i bogen er ikke troværdigt beskrevet. Derfor kan det kun blive til en enkelt stjerne og et håb om, at jeg aldrig får fat i en Grisham-bog igen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter