0 kommentarer

Spiderwickfortællingerne 1: Felthåndbogen af Holly Black

af d. 2. april 2008
Info
 
Sideantal

107

Udgivet

2008

ISBN

8702020548

Originaltitel

The Spiderwick Chronicles Book 1: The Field Guide

 

“Felthåndbogen” er den første bog af fem i Spiderwickfortællingerne, og den lover rigtig godt. Eventyrfortællingen handler om tre søskende, som efter deres fars exit må flytte ind i et meget gammelt og forfaldent hus sammen med deres mor. Tvillingerne Jared og Simon er 9 og deres fægtemester storesøster Mallory, er 13 år gammel. Jared er fortælleren, og han har det ikke nemt. Han har flere gange været i slåskamp efter at deres far skred, og deres mor holder derfor godt øje med ham. Da der begynder at ske mærkelige ting i deres nye hus, får han øjeblikkeligt skylden. Jared er dog ikke indstillet på bare at bøje nakken, og da han finder et hemmeligt rum i huset, bliver det starten på et eventyr for ham og hans søskende. I rummet er der nemlig en ledetråd til en gammel bog “Felthåndbogen”, hvor der er tegninger og beskrivelser af mærkelig væsener som nisser, trolde og nixfixer. Heri står der blandt andet, at nisser er hjælpsomme væsener, der altid vil forsøge at opfylde ens ønske, men gør man en nisse vred, forvandles den til en nixfix – og nixfixen er kun ude på at gøre livet surt for dig. En del tyder på, at Jared, Simon og Mallory har fået en nixfix på halsen.

Jeg hyggede mig gevaldigt med “Felthåndbogen”. Bare udtrykket “nixfix” får mig til at trække på smilebåndet. Man har den største sympati med de tre børn – og deres mor for den sags skyld – som skal skabe et nyt liv uden far i et hus, som ærlig talt er lidt uhyggeligt, og hvor gulvene er ved at brase sammen.
Selvom det eventyrlige og overnaturlige starter meget forsigtigt ud med et enkelt eventyrvæsen, så aner man, at der er meget mere på vej, og at der ligger mørkere ting og venter i de kommende bøger.

Spiderwickfortællingerne er for børn fra cirka 9 år og for alle os andre med hang til eventyr.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter