0 kommentarer

Søde Sally Sukkertop og andre ækle æventyr 8 af Rune T. Kidde

af d. 31. januar 2015
Info
 
Sideantal

48

Udgivet

2004

ISBN

87-7394-836-5

 

Utroligt at komme helt til bind 8 i denne vidunderlige serie, før fidusen for alvor falder én i øjnene: når Rune genopfinder gamle æventyr, er det for at hylde og mindes den tid, hvor historier gik fra mund til øre, og transformeredes i processen. Samtidig havde han en vision om at genskabe den fortællertradition og magien der lå deri. Det kan selvsagt ikke lykkes med en fast medie som det trykte, men Rune forsøger alligevel når han mellem hvert æventyr fortæller om Søde Sally Sukkertop der besøger sin bedstemor og sprænger bedstemor i luften når hun siger ‘Rødhætte’. Den fortælling går igen mange gange i hvert bind, og den ændres for hver genfortælling samtidig med at den beholder sin grundpræmis.

Bind 8 rummer min personlige favorit: ‘Hvad fatter gør, er altid det forkerte’. Hvis Rytteriet kan retsforfølges for at synge ‘penis’ i en gammel folkesang, så bør Rune. T. Kidde genoplives, retsforfølges og kendes sindssyg i gerningsøjeblikket, for kun en rablende vanvittig galning kan stå bag denne nedslagtning af H. C. Andersens gamle traver.

‘Prinsessen på tærten’ også med. Den bør udgives som specialudgave i konditornes fagforeningsblad.

Set i sin helhed er bind 8 ikke seriens bedste, men Rune leverer hvad man kan forvente, og så indeholder den som sagt en helt fantastisk perle, hvor fatter altid gør det gale.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter