0 kommentarer

Slørets by af Zöe Ferraris

af d. 12. januar 2012
Info
 
Sideantal

509

Udgivet

2011

ISBN

978-87-645-0502-3

Originaltitel

City of veils

 

”Slørets by” er en fortsættelse ”Den sidste sura” af Zoe Ferraris, men kan dog godt læses alene. Bogenes hovedpersoner er igen kriminalteknikeren Katya og ørkenguiden Nayir og rammerne er stadig det stærkt religiøse Saudi Arabien.

En ældre fisker tager ned til stranden med sit grej for at fiske, men det bliver der ikke meget af, for der i sandet nær vandkanten ligger liget af en ung mishandlet halvnøgen kvinde. Katya bliver hurtigt viklet ind i efterforskningen og går da også sine egne veje, godt flankeret af Nayir, for at finde frem til sandheden om hvad der baggrunden for den unge kvindes skæbne.

Lidt efter befinder vi os i et fly fra New York på vej mod Jedda. Ombord er Miriam som er på vej tilbage til sin mand Eric efter et ferieophold, samt Apollo Mabus der er lektor med speciale i koranskrifter, de to tilbringer tiden med at smugdrikke vin og konverserer over kvinders rettigheder i henhold til koranen.
Da de ankommer til lufthavnen er tiden smuttet for Eric, som kommer for sent, hvilket medfører en ubehagelig oplevelse for Miriam idet hun bliver anbragt i et mørkt, deprimerende rum hvor der i forvejen sidder tre kvinder på hver sin metalstol og ser ud som om de er ved at visne i varmen. Først da Miriams mand kommer og hun bliver lukket ud ser hun et skilt ved døren “Uafhentede kvinder”
Da Eric ender med at forsvinde efter de er kommet hjem er hun på grådens rand og føler sig tabt i de fremmede omgivelser med en helt anden kultur og religiøs fanatisme.

På en dejlig glidende måde får Zoë flettet trådene sammen til en forrygende velskrevet krimi, der endnu engang skildrer det strengt muslimske og konservative Saudi-Arabien.

Det er i øvrigt dejligt med ordliste bag i bogen, da der undervejs er ord og begreber der ikke hører til dagligdagen i den vestlige kultur.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter