0 kommentarer

Slaget i Caïssa – 3 – Skatmat af Kenneth Bøgh Andersen

af d. 8. april 2005
Info
 
Sideantal

380

Udgivet

2001

ISBN

87-14-19920-3

 

“Slaget i Caïssa”. Den samlede udgave af trilogien “Åbningen”, “Tågemandens død” og “Skakmat”. Et sandt mesterværk af den danske forfatter!!

Frode er en dødelig syg (men egentlig meget sympatisk) dreng, og hans eneste venner er en pige (Nanna) og Frodes morfar – en støttende, lidt belærende, men meget kærlig mand, der som den eneste har forstået, at Frode vil behandles som normal, og ikke som den dødelig syge dreng, han nu engang er…

En nat bliver en tåget åbning til et andet land åbnet fra Frodes værelse og han går der ind. Nanna kommer på samme måde ind i tågen – i den tro at det brænder, men det vil få konsekvenser.
Det bryder ud i vild kamp mellem de gode og de onde, sagnvæsener fra forskellige verdener, og kampens indsats er meget høj: Hvorvidt verden skal være belejret af sygdom, ondskab og magtkampe, eller lykken, harmonien og retten til at tro og håbe.

Men Frode får en gnavende og tilbagevendende mistanke: Er de alle bare brikker i en magtkamp, der foregår hos en langt højere autoritet, end de har forstand på?!

Flot, gennemtænkt verden, og man lever sig ind i det levende beskrivelser af landskaber, personligheder etc. Super idé med prologer og epiloger, der er meget vigtige og virkelig godt fortalte.

“Den Gamle kan ane smilet under den nattesorte hætte, men Han lader ikke sine tanker forstyrre. I stedet rækker Han en arm ind over skakbrættet og tager forsigtigt fat i en af de hvide brikker. Udenfor stilner stormen af. Og slaget fortsætter…”
(s. 132)

Genialt.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter