0 kommentarer

Skyggefamilie af Miyuki Miyabe

af d. 11. maj 2010
Info
 
Sideantal

226

Udgivet

2010

ISBN

978-87-11-43174-0

Originaltitel

R.P.G.

 

En japansk krimi på dansk hører til sjældenhederne og er da også en lidt anderledes oplevelse end de nordiske krimier, som markedet er fyldt med. Bogen starter da også med en syv sider lang introduktion, der redegør for krimiernes historiske forløb i Japan, en genre der har flere hundrede år på bagen og som nyder stor anerkendelse.

Miyuki Miyabe er da også en af Japans mest populære og produktive forfattere med mere end 40 bøger bag sig. Det er især kvinderne og deres roller som både familiens beskytter og fange, der er i fokus hos Miyuki Miyabe, og denne krimi er da heller ingen undtagelse.

Handlingen starter med to mord, der umiddelbart intet har med hinanden at gøre, men fører os hurtigt ind i en virtuel pseudo -familie i et chatroom på nettet. Herfra følger vi afhøringerne af familiemedlemmerne og kommer ind bag den menneskelige facade, der hvor egoismen, jalousien og ensomheden blomster.

Det er i begyndelsen lidt svært at vende sig til de japanske navne, men når først det er kommet på plads er det en rigtig god bog som, trods det langsomme tempo er meget svær at lægge fra sig. Jeg vi se frem til at der bliver oversat mere af samme forfatter.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter