Nordisk Råds Litteraturpris
0 kommentarer

Skygge-baldur af Sjón

af d. 7. marts 2006
Info
 
Sideantal

116

Udgivet

2005

ISBN

87-11-17115-4

Originaltitel

Skugga-Baldur

Udgave

1.udgave

 

“Skygge-Baldur” havde stået et par måneder på min bogreol og samlet støv inden jeg begyndte at læse den. Det skulle vise sig, at jeg endte med at sluge bogen i en mundfuld, og jeg tør godt sige, at det er en af de bedste bøger jeg har læst i lang tid.

Den 17. april 1863 er der et stort skib, der strander på Island, og i skibets last finder man udover en enorm mængde tran også den unge og svagt begavede pige Abba. Hun er forkommen efter at have været fanget i lasten i lang tid.

Abba kommer til at bo hos botanikeren Fridrik B. Fridjonsson, der er bonde på den fædrene gård Brekka. Fridrik påtager sig opgaven at sørge for Abba indtil den dag Abba dør.

Efter at have fået forhistorien at vide springer “Skygge-Baldur” i tid frem til 1883. Her møder vi udover Fridrik og Abba også pastor Baldur Skyggeson, som vi følger på en rævejagt. På denne intense og dramatiske rævejagt indhenter fortiden den gode pastor Baldur Skyggeson, og på bogens sidste side finder læseren ud af, at der er et mellemværende mellem pastor Baldur og Fridrik. Hvad mellemværendet er, vil jeg ikke afsløre her, det skal man selv læse bogen for at finde ud af. Jeg vil kun afsløre, at I bliver overrasket over hvilken relation og hvilket mellemværende, der er mellem Fridrik, Baldur Skyggeson og Abba.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter