0 kommentarer

Skygge af Karin Alvtegen

af d. 17. juli 2011
Info
 
Sideantal

319

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7973-277-3

Originaltitel

Skugga

 

“Skygge” er en raffineret og pirrende psykologisk spændingsroman.

Omdrejningspunktet er som et kalejdoskop, hvor der hele tiden dannes nye mønstre og farver – og som læser suges man ind i en hastigt voksende spændingsspiral – med en særdeles overraskende slutning.

Kristoffer efterlades 4 år gammel på Skansen med en seddel med teksten: ”Tag vare på dette barn. Undskyld.”

Det lykkes ikke at finde Kristoffers forældre, men mange år senere bliver han opsøgt af en kommunal medarbejder, der fortæller at han har arvet Gerda Persson, – en 92-årig dame, der hele sit liv har arbejdet som husholderske hos den berømte forfatter og nobelpristager Axel Ragnerfeldt. Kristoffer får også et brev fra Gerda Persson – og han øjner muligheden for at få vished for sit ophav.

Nu skulle man tro, at Gerda var hans mor – men nej, der ligger en tragisk og ubærlig historie ikke kun bag Kristoffers ophav – men bagsiden af den medalje, som Axel Ragnerfeldt så stolt bærer, er grum og uforståelig.

På det tidspunkt, hvor vi kommer ind i historien bor Axel Ragnerfeldt på plejehjem, lukket inde i sin egen krop, han kan høre og se, hvad der sker omkring sig, men kan ikke give sig tilkende overfor familien, der tror han er en grøntsag – en levende død.

Axel Ragnerfeldt har ikke fået ryddet op i sit liv, og snart afdækkes dystre hemmeligheder, der afslører at han er kommet uretmæssigt til Nobelprisen, og at han har ofret ikke kun sig selv, men også sin familie på berømmelsens alter.

Axel Ragnerfeldt har levet i skyggen af sin uretmæssige berømmelse, hans familie har levet i skyggen af hans løgne – og Kristoffer har levet i skyggen af håbet om at genfinde sin mor og en forklaring på, hvorfor han blev efterladt på Skansen.
En for en afdækkes håb, afmagt, begær og ondskab – alt mens romanens personer bliver klædt nøgne for læserens blik.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter