0 kommentarer

Sjak nr. 3 af Magnus Mills

af d. 8. maj 2001
Info
 
Sideantal

196

Udgivet

1999

ISBN

87-595-1142-7

Originaltitel

The restraint of beasts

 

Magnus Mills var en ukendt buschauffør i London, før “Sjak nr. 3” blev udgivet, og vejen til stjernerne stod åben for ham. Det kan godt bekymre mig, for hvad hvis alle buschauffører er lige så mærkelige i hovedet som ham??

“Sjak nr. 3” handler om to skotske hegnsmænd, Richie og Tam, og deres engelske sjakbajs, som er fortælleren i bogen. Historien tager sin begyndelse, da fortælleren får til opgave at tage Tam og Richie med til England for ja, for at sætte hegn op. Lyder det kedeligt? Så kan du godt tro om igen! Den skotske duo er i stand til at sætte den mest milde mands tålmodighed på prøve, for de vil allerhelst bare hænge ud på pubben, spise baked beans, drikke usandsynlige mængder af øl og fantasere om det band, de ville ønske, de havde.
Allerede før afgangen til England er der en sær atmosfære over romanen, som er svær at sætte fingeren på. Men efterhånden som historien skrider frem, bliver den sorte ironi og underdrivelserne blandet med en god portion mareridt a la Kafka – men vel at mærke på den sjove måde! Antallet af bizarre og sjældent tilsigtede dødsfald overstiger selv den mest blodige kriminalroman, selvom der dog ikke bliver svælget i detaljerne. Faktisk bliver det nærmest ikke bemærket, at der lige røg en i svinget, igen…

Slutningen samler trådene på en højst overraskende måde, der alene ville gøre bogen et kig værd. Men nu er det så heldigt, at hele bogen er en fornøjelse at læse!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter