0 kommentarer

Serenade af Zülfü Livaneli

af d. 30. november 2015
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

301

Udgivet

2015

ISBN

978-87-406-0415-3

Originaltitel

Serenad

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Maya sidder i et fly og prøver at få skrevet hele historien ned. Og vi følger hendes rejse i flyet med pauser, mulighed for at få opladet sin pc mm.

Historien er taget ud fra hendes arbejde som assistent ved Istanbul universitet. Her skal hun tage sig af en mand, der kommer og skal besøge stedet, holde foredrag mm. Men han er mere end bare en tilfældig gæsteprofessor og Maya kommer med på lidt af et eventyr. Hun kommer til vandet, hvor han spiller på violin og er ved at dø af kulde, hvorfor hun må klæde ham af og også klæde sig selv af og ligge sig tæt op af ham, indtil hjælpen når frem. Hun må finde ud af hvorfor der er mænd, der følger efter hende og professoren og hun må finde ud af, hvorfor hendes bror pludselig bliver mere grov end normalt.

Det handler alt sammen om rent og urent blod. For man skal ikke skilte med hvor man kommer fra, hvis man ikke har sine aner i orden. Og der er ting om Mayas familie som hun aldrig har kendt til. Hun har en halskæde som hun har fået, og den halskæde baner vejen for at Maya kender til halvdelen af sin familie. Den anden halvdel fortæller hendes bror om.

Maya har også en teenagesøn, som næsten er vokset sammen med sin computer. De har nærmest intet sammen mere som mor og søn, og Maya må derfor finde en vej ind til sin søn, så han igen bliver mere åben, glad for livet og deltagende. Hun får ham med på en lille leg om, at de mænd der følger efter hende måske også er nogen som vil komme hjem til dem. Og hun beder ham også researche både et bestemt skib og gæsteprofessoren, så hun kan fange hans interesse samt gøre ham mere deltagende i livet. Og det ser sandelig også ud til at have en effekt.

Gæsteprofessoren har en ganske særlig historie at fortælle og det lykkedes for Maya at få ham til at indtale sin historie, udelukkende til hende. Hun ved også, at han ikke har langt igen, for han er uhelbredeligt syg. Så da hun endelig kommer tæt nok på ham vil hun gerne vide så meget som muligt. Og hans historie har at gøre med anden verdenskrig og hans flugt dengang.

Det er en spændende, nervepirrende og utroligt fangede bog. Velskrevet og yderst interessant. Der er lidt af det hele, og man kan slet ikke vente med at læse næste side, for man vil så gerne vide, hvad der sker hele vejen igennem.

Man fatter hurtigt sympati for Maya, for hun er bare en lille fisk i et stort verdenshav, og det at hun er en ganske almindelig person, der pludselig kommer ud for nogen meget specielle hændelser gør, at man holder med hende hele vejen igennem og håber at hun lykkes med sit liv, sin søn, sit job osv.

En god bog som kun kan anbefales!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter