0 kommentarer

Selskab af mænd af Rikke Oberlin Flarup

af d. 23. december 2015
Info
 
Sideantal

10

Udgivet

2014

ISBN

978-87-994578-9-2

Udgave

1.

 

“Selskab af Mænd” af Rikke Obelin Flarup er en spøjs lille digtsamling, som kun består af fem små digte. Som samlingens titel antyder, så handler alle fem digte om mænd, mænd det lyriske jeg har været forelsket i eller på anden måde været tiltrukket af. Synsvinklen er fast placeret hos det kvindelige jeg, som på forskellig vis lader sine sanser og associationer vandre frit henover mændenes ydre og indre. Det hele ender så op i de fem stemningsmættede digte, der på hver deres vis skildrer noget der godt kunne minde om en kvindes dagbogsdigterier fra teenageårene.

”Martin var høj.

Mine øjne blev svimle, når de klatrede op til

Hans hår;

Nogle gange faldt de.

Hans hår var uglet

Og krøllet, mørkt”

(Fra digtet ”Martin”)
Samlingen er sådan set meget hyggelig, desværre uden på noget tidspunkt at hæve sig meget over middelmådigheden. Digtene fungerer nogenlunde i deres egen lukkethed, men de byder ikke på mange sprogperler, hverken på det tekstnære eller på det billedlige plan. Men måske er jeg i virkeligheden bare ikke den rette til at anmelde denne bog? Muligvis ville den falde bedre i smag hos en der kunne forholde sig i et en til en-forhold til digtene? Men stadig en hyggelig lille bog, som man meget hurtigt er igennem.
Som et NB skal nævnes, at bogen udtrykker at ”Denne tekstsamling er en parafrase over den britiske poet Vernon Scannells værk, Company of Women”. Denne digtsamling har ikke været mulig at fremskaffe, men muligvis vil en inddragelse af den kunne åbne for nye aspekter af “Selskab af Mænd”, som ikke har været denne anmelder forundt.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter