0 kommentarer

Savner dig af Harlan Coben

af d. 13. august 2015
Info
 
Sideantal

397

Udgivet

2015

ISBN

978-87-12-05121-3

Originaltitel

Missing you

Udgave

1. udgave

 

To veninder i byen – den ene har oprettet en datingprofil for den anden på JustMyType.com. Brugernavn HottestSexEvah og kodeord KD8115.

Kat Donovan– som er kriminalbetjent og alene – ved ikke rigtig, hvad hun skal synes om venindens tiltag – men det skader da aldrig at kigge lidt på sitet, vel?

Der er masser af mænd på siden, der gerne vil finde kvinden i sit liv, og Kat bruger nogle timer på at kigge billeder og profiler – og så pludselig ser hun et billede af hendes ungdomskæreste Jeff. Jeff, som hun skulle have været gift med, men som pludselig slog op. Kat sender ham en besked, som kun den rigtige Jeff vil kunne forstå – og næste dag får hun et kryptisk svar tilbage. Kan Jeff ikke huske hende?

Med dette som overskrift på historien, spinder Harlan Coben nu flere vinkler på historien, så det bliver en rigtig thriller:

Kat bliver kontaktet af en ung computernørd, der har fundet ud af, at Kat har haft kontakt med Jeff på JustMyType – og nu viser det sig, at hans mor har haft kontakt med samme mand – og er rejst bort med ham. Drengen er sikker på, der er sket hans mor noget og vil høre, hvad Kat ved om Jeff.

Der trækkes også tråde tilbage til da Kats far (der også var kriminalbetjent) blev myrdet. Den mand, der blev dømt for mordet har aldrig villet fortælle om sit motiv eller selve ugerningen, og nu er han ved at dø i fængslet. Det er sidste udkald, hvis Kat vil kende sin fars skæbne.

Trods de næsten 400 sider er bogen hurtig læst – det er god krimiunderholdning, spændende, uhyggelig og til tider lidt for virkelighedstro. For hvem ved, om dem vi møder på nettet er good eller bad guys?

Forlaget har fået Dan Brown, Gillian Flynn og Liza Marklund til at anbefale bogen, og det virker ærlig talt snart lidt slidt, når forfatterne på denne måde anpriser hinandens bøger med “Ingen skruer et plot bedre sammen, Ganske enkelt en af de bedste forfattere nogensinde og Jeg kan ikke få nok af Harlan Coben.” Gad vide om de egentligt har læst bogen, eller det bare et er markedsføringstrick. Så kan Harlan Coben jo udtale sig positivt om deres næste bøger?

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter