0 kommentarer

Sandhedens Djævleklør af Rune T. Kidde

af d. 14. november 2011
Info
 
Sideantal

228

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7053-633-2

 

Normalt når jeg vælger bøger vælger jeg ud fra forfatter og indhold, men i dette tilfælde var det faktisk forsiden der inspirerede mig. Jeg har i min tid læst en del om Ruslands historie optil og i mellem de to verdenskrige og i den forbindelse er det svært at komme uden om Grigori Rasputin, og da jeg så hans kontrafej på Rune T Kiddes nye bog, måtte jeg ubetinget læse den.

Jeg er ikke blevet skuffet, i denne fabel – som Rune vælger at kalde sin bog – har Rune med en blanding af historisk input og fantasi krydret med galskab, kristendom, sex og vold fremmanet et menneske som fortabes i sin søgen hid og did efter en mening med livet.

Vi følger Rasputin op gennem hans barndom og videre gennem en tilværelse med munke og eneboeren Makariy som for en tid bliver hans lærermester inden han med en flok gøglere søger videre mod Jerusalem.
Vi trækkes ind i Rasputins undren over universets sammenhæng og over hvor små og ubetydelige vi er, vi følger ham gennem flere stadier af genfødelser i dåben for til sidst at leve livet i Sankt Petersborgs dekadence frem til Zarens fald.

En fantastisk bog med et efterskrift som sætter fablen i nutidigt relief. Som en lille appetitvækker kan jeg anbefale at gå ind på YouTube og se/høre Rune T. Kidde fortælle om sin bog:

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter