0 kommentarer

Sandheden om Amelia af Kimberly McCreight

af d. 21. april 2014
Info
 
Sideantal

411

Udgivet

2014

ISBN

978-87-11-35766-8

Originaltitel

Reconstructing Amelia

 

Kate er alenemor til datteren Amelia. Hun er partner i et stort advokatfirma, og arbejder meget, Amelia er derfor meget overladt til sig selv, da Kate ofte kommer sent hjem. Alligevel har de et tæt forhold, og de prioriterer at være sammen, når Kate har fri.

En dag, midt i et vigtigt møde, bliver Kate kaldt til telefonen. Det er en opringning fra Amelias skole: hun bedes hente sin datter omgående, da hun er bortvist for at have snydt med en opgave. Kate forlader mødet, og skynder sig at komme af sted, men trafikkaos gør, at turen tager ekstremt lang tid – da Kate når frem, får den frygtelige besked at Amelia er død – hun er sprunget ud fra skolens tag. Selvmord – eller?

Kate får en dag en anonym SMS der meddeler at “Amelia sprang ikke” og sammen med politimanden Lew sætter hun sig for at finde ud af, hvad der skete den dag på skolen. Tråde trækkes tilbage til dengang Kate var gravid med Amelia – hendes ukendte far synes at spille en rolle.

Bogen skifter hele tiden mellem Amelias og Kates historie – noget foregår i nutiden, andet tilbage i tiden. Samtidig er der uddrag af SMS-beskeder fra Amelias telefon og Facebook-opdateringer – og bloggen “gRaCeFULLY” der bringer sladder om såvel elever som lærere. Det hele starter, da den pæne mønsterelev Amelia bliver inviteret til at være med i en hemmelig pigeklub – Skaderne – hun dukker op, dels af nysgerrighed, men nok også lidt beæret over at være inviteret med. Det får store personlige konsekvenser for hende – grov mobning, trusler og grænseoverskridende optagelsesritualer. Blandet med glæden ved gamle og nye venskaber og den første forelskelse.

Historien er uhyggelig, spændende og virker meget overbevisende. Selv om mor og datter har et nært forhold, er der meget Kate ikke ved om Amelia – som hovedårsag, fordi hun næsten altid har travlt, skal nå et vigtigt møde, kommer sent hjem – der er ikke tid til at få snakket ordentligt sammen. Det er skræmmende læsning om gruppepres og stærke pigers magt – og indflydelsesriges forældres magt til at få lagt låg på hændelser på skolen, så der ses gennem fingre med hvad der foregår.

Slutningen er overraskende og bogen er spændende til sidste side. En psykologisk spændingsroman, der er svær at lægge fra sig.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter