0 kommentarer

Salvation Boulevard af Larry Beinhart

af d. 21. september 2011
Info
 
Forlag
Sideantal

373

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7955-691-1

Originaltitel

Salvation Boulevard (engelsk)

 

En ateistisk filosofiprofessor myrdes på sit kontor midt om natten. En ung muslim anholdes og tilstår tilsyneladende. En jødisk advokat påtager sig forsvaret og hyrer detektiven Carl Vanderveer, som til overflod er genfødt kristen. Hele affæren lugter langt væk af religionskrig, hvilket kun forstærkes af folkestemningen i USA i tiden efter terrorangrebet på World Trade Center 11/9 2001.

George W. Bush’ nye antiterrorlovgivning gør det tilstrækkeligt blot at beskylde en mand for terror, hvis man vil berøve ham en fair rettergang. Så unge Ahmad risikerer at rådne op i et fængsel uden at blive stillet for dommer, for han har jo indrømmet sin tro på islam, og det er i amerikanernes øjne at sidestille med iboende jihaddrømme og rendyrket satanisme. En spedalsk, pædofil seriemorder ville have større chancer i retssystemet end stakkels Ahmad.

Carls stærkt troende kone og datter fordømmer hans engagement i sagen, og hans trosfæller i Third Millenium-kirken med dens magtfulde leder pastor Plowright i spidsen lægger et umenneskeligt pres på ham for at få ham til at opgive efterforskningen. Da en af Carls nærmeste venner myrdes af en sindsforvirret kristen fanatiker, er han et mulehår fra at stå af. Men han har svært ved at ignorere en lille stemme, der hvisker om, at sagen muligvis handler om andet og mere end religion og primitiv xenofobi. Penge og sex for eksempel.
Larry Beinhart, der også er manden bag megahittet ”Wag the Dog”, har kreeret en både intelligent, interessant og elementært spændende krimi. At bogen har mere på hjerte end blot at underholde, gør den til en langt større læseoplevelse end den gennemsnitlige whodunnit-ting, som der går tretten af på dusinet.

Beinhart sætter luppen på den grasserende konservatisme i USA, der ikke lader fundamentalisterne i de arabiske lande noget tilbage, og som får en Søren Krarup til at fremstå som en venstresnoet hallalhippie. Borgerretsorganisationer anses eksempelvis af mange som en slags kommunistiske celler, hvis eneste formål er at omstyrte samfundet!

I øvrigt skal Beinhart have ros for sine karakterer. Hvornår har man sidst fulgt en hovedperson, der med støtte i guds egne ord beder konen holde kæft og passe sit husarbejde? En fandens original helt.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter