0 kommentarer

Sagaen om Isfolket 3: Plejedatteren af Margit Sandemo

af d. 2. maj 2007
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

293

Udgivet

2006

ISBN

87-7677-036-2, 978-87-7677-036-5

Originaltitel

Avgrunden

 

Sol lovede for 5 år siden Tengel at lade sine trolderier hvile indtil hun blev 20 år gammel. Hun har holdt sit løfte. Hjulpet Tengel i hans helbredende arbejde med syge og holdt lav profil. Men nu har rastløsheden fat i hende igen, så Tengel og Silje har arrangeret at hun kan ledsage en ældre dame til Danmark og derefter bo i Danmark en periode tæt på sin lillebror Dag.

Sol er vild efter at komme af sted derned. Ikke så meget fordi hun vil omgives af sin plejebror Dag der studerer i Danmark, hans intellektuelle venner eller rige mennesker, men fordi Hanna, den gamle heks af isfolket, for lang tid siden fortalte at der var folk som hende andre steder i Norden. Sol vil nu forsøge at finde ud af om der findes nogle i Danmark og ellers vil hun til et sted i Sverige hvor hun ved at der blev holdt heksesabbatter før i tiden.

Sol falder godt til i København efter hun hjælper hendes værtsfamilie der, men hun er mindre tilfreds med resultatet af sin heksejagt, så hun søger videre.

Jeg er meget imponeret over at Sandemo har kunnet portrættere så godt som hun gør. Sols opførsel i et Danmark i 1599 og den reaktion hun får på sin frimodige opførsel er ubeskrivelig. Især da Sol finder disse danske dyrkere af djævlen.

Plejedatteren er også bogen hvor Liv bliver gift og alt synes perfekt, men under overfladen er der mindre rosenrødt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter