0 kommentarer

Sagaen om Isfolket 2: Heksejagten af Margit Sandemo

af d. 2. maj 2007
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

257

Udgivet

2006

ISBN

87-7677-035-4, 978-87-7677-035-8

Originaltitel

Lindallén

 

I 2. bind af den 47 bind lange “saga om isfolket” lever Tengel og Silje med deres 3 børn en stille og indelukket tilværelse i isfolkets dal. De længes ud men kan ikke rigtig se det lykkes, da Tengel og Silje er eftersøgte.

Silje har stille arbejdet sig ind i den tillukkede bygd og selvom hun nu er gift med Tengel, manden med den onde arv, er deres harmoniske forhold til hinanden begyndt at varme de andre isfolk op.

Deres 2 plejebørn Sol og Dag vokser op sammen med Tengel og Siljes datter Liv, som ikke har den onde arv i sig og sammen er den lille familie lykkelige. Desværre stikkes isfolket en dag til myndighederne af Heming Fogeddræber, som igen har forsøgt at redde sit skind. Da Isfolket frygtes for deres kendskab til heksekunst, må Silje, Tengel, Sol, Dag og Liv en dag flygte hals over hoved.

Uden et sted at gå hen og uden mulighed for ikke at blive genkendt som tilhørende isfolket, tager silje til byen for at kontakte dags mor og bede om hjælp, en hjælp der kommer i overflod da moderen opdager at dag er i live og ikke død som hun ellers var gået ud fra. Familien installeres på et øde gods og der tegner lys og glade dage. Imidlertid er heksejagt ikke ukendt i de år og snart indhentes familien af deres fortid.

“Heksejagt” går i dybden med karaktererne Sol, Tengel og Silje og det er herligt at komme ind på livet på de tre, især Sol som har lidt af en dobbeltnatur sådan som hun længes efter frihed til at være hvad hun kan blive. Jeg er helt vild med den fritænkende kvinde som Sol tegner sig til at blive, for selvom dette er en fortælling om livet i 1585, så er der mange nutidige træk i Sol. Og det er interessant at se hvordan folk fra 1585 så på kvinders selvstændighed og undertrykte dem.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter