0 kommentarer

Rugens sange og andre digte af Jeppe Aakjær

af d. 23. januar 2015
Info
 
Sideantal

143

Udgivet

2006

ISBN

87-7739-824-6

 

Vi længes mod vår, vi længes mod sommer, vi læser denne bog, og erkender det hele kommer. Jo tættere på lyset og vinterens trækken, jo nemmere bliver det at forstå lyrikken.

I denne bog er det varmen og luften, fra frøernes kvækken til madkurvens duften. Vi samles til høst og vi elsker hinanden, livet igennem til vi går fra forstanden.

I bogen her vi møder solen, verdens navle og børn der starter i skolen. Vi hører om Danmark, om bønder og kår. Vi følger bonden mens han høster og mens han sår.

Der fortælles om tidligere livsvilkår, inden det hele blev nyt i går. Der skrives på vers og der digtes i smug, det er bogens budskab om verdens brug.

Bonden kæmper sin ensomme kamp, for at brødføde kone og børn og lam. Han rejser sig stolt når kornet står højt. Han glemmer sig selv og det ender drøjt.

Sangene i bogen vi alle kender, fra sneflokke kom vrimlende og til Jens Vejmands ødelagte lemmer. En bog med kærlighed, ofre og velstand. En bog der gir indblik i en verden fra dengang.

Bogen er skrevet på godt og på ondt, om livet som bonde og byder en stund. Læseren ind i verden forgangen, men også med sig bringer en glæde om stammen.

Vi alle hænger fast i hinandens behov. Uden bonden og hestens arbejdsomme hov. Vi alle ville sulte og ikke længere nyde. Muligheden for mad og poesiens lyde.

Der er også med i bogen en hel del sprog, det jyske og dialekten i selv den yderste krog. Noget nemt at forstå, noget svært at gå til. Bogen jeg dog anbefale både kan og vil!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter