0 kommentarer

Puls af Stephen King

af d. 5. oktober 2006
Info
 
Sideantal

411

Udgivet

2006

ISBN

87-11-29267-9, 978-87-11-29267-9

Originaltitel

Cell

 

Man kan godt mærke at Stephen King har skrevet bøger i denne genre i et langt stykke tid. Han har udviklet sit sprog og sine fortællinger i en sådan grad at man opsluges af historien og gyser hver gang den udvikler sig. Det er også tilfældet med hans nyeste bog “Puls”, som bliver lanceret for tiden og markedsført over hele landet i høj grad.

“Puls” handler om Clay, der på vej hjem til sit motel i Boston, støder på et ret bizart fænomen der kickstarter en række processer. Han oplever nemlig hvordan en række mennesker går amok umiddelbart efter de har haft gang i deres mobil. I starten ser han det som en eller flere det slår klik for, men hurtigt indser han at det spænder bredere end det. På en eller anden måde er mobiltelefoner indblandet i den sindssyge der opstår.

Clay har ikke selv en mobil, men han har en lille søn der har en og han gribes af frygt for sin lille dreng – her er stilen så lagt. Mysteriet om den opstående sindssygdom blandt mobilbrugere skal opklares og Clay skal lokalisere sin søn og om muligt forhindre ham i at tage sin mobiltelefon og selv blive påvirket af pulsen.

Sproget flyder ikke så let som det plejer igennem hele bogen, men historien er relevant nok da den er baseret på den terror som har terroriseret amerikanernes bevidsthed efter 11/9-01.
En fan af genren og Stephen King vil uden tvivl finde denne bog fascinerende. Den eneste grund til at jeg ikke har givet den flere stjerner er at den skræmmer mig for meget.

Om det så egentlig ikke burde tælle ekstra på point. 🙂

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter