0 kommentarer

Projekt Rosie af Graeme Simsion

af d. 13. december 2014
Info
 
Sideantal

375

Udgivet

2014

ISBN

978-87-11-38396-4

Originaltitel

The Rosie Project

 

Kender alle os der læser ikke godt den med at man har fået en bog anbefalet eller hørt rigtig godt om en bog og så bliver man bare så skuffet når bogen ikke lever op til ens forventninger?

Sådan har jeg det med denne bog.

Det er en kærlighedshistorie om en gut der er socialt akavet (han har en type aspergers syndrom, der er en afart af autisme, men er ikke selv bevidst om at det præcis er det han fejler, han ved blot at han tænker anderledes end andre) og hans måde at strukturere sit liv, sit job, sin dagligdag og sine spisevaner på. Ja kort sagt alt er skemalagt. Selv med minuttallet i orden.

Han vil gerne finde den perfekte kone, opstiller et 16 sider langt spørgeskema og får hjælp af nogen venner til at finde ud af om noget skal ændres i det. Han får også nogen besvarelser på skemaet, men der er ikke rigtig nogen der passer perfekt.

Rosie er ryger, hun drikker, hun går ikke klædt som alle andre og hun er bartender. Hun er med andre ord helt forkert som kone og selv om hun er sjov at være sammen med så er det ihvertfald ikke hende som vores hovedperson skal være sammen med. Han ender dog med at hjælpe hende med at finde ud af hvem hendes biologiske far er.

Og selvfølgelig ender historien med at de får hinanden. Hvilket man slet ikke er i tvivl om for det er en helt utrolig forudsigelig bog.

Den er af andre beskrevet som sjov, rørende og helt igennem charmerende… Jeg er ikke enig. Jeg har fra side 16 og frem kunne forudsige hvad der ville ske og det gjorde den ekstremt langtrukken at læse.

Og eftersom en almindelig kærlighedshistorie altid ender lykkeligt, så ved man også godt at denne ender sådan.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter