0 kommentarer

Oldemors historiske opskriftsbog af Max Rask

af d. 7. oktober 2018
Info
 
Sideantal

190

Udgivet

2018

ISBN

9788793692442

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Første del af bogen er en præsentation af de fire oldemødre født omkring 1880’erne, og deres respektive familier. Vi får lidt at vide om deres hjem og den dagligdag de havde, fortællingerne er supleret med en del familie foto. Så følger et korte afsnit hvor Max Rask skriver lidt om overtro, husråd og udvikling, og sluttelig er den sidste halvdel af bogen opskrifter fra gamle dage. Opskrifterne er arrangeret i grupperinger fra forretter over hovedretter, desserter, bagværk, højtider og slik, og det er ret hyggelig læsning, meget mormormad agtig. Det er en god samling af gedigne danske retter godt med kartofler og kål, der bære præg af at maden skal være mættende og til at lave for små penge.

Det er en meget hurtigt læst bog, som i min optik ikke har det store at byde op. Jeg synes der er for mange gentagelser, og så oplever jeg ikke efterkrigstiden som “i gamle dage”, og en del af bogen refererer netop til krigen og efterkrigstiden. Rent sprogligt mangler jeg også noget udfordring i læsningen, her oplever jeg at de samme vendinger bliver brugt igen og igen.

Ideen bag bogen er god, jeg have dog foretrukket at der havde været mere fokus på fortælling om de fire kvinder og deres liv, og mindre dragen sammenligning med vore dage. Så derfor kun to stjerner.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter