0 kommentarer

Og så var hun væk af Lisa Jewell

af d. 12. marts 2019
Info
 
Sideantal

335

Udgivet

2019

ISBN

9788712057901

Originaltitel

Then She Was Gone på dansk ved Johnnie McCoy

 

Og så var hun væk er for dig, der er vild med thrillers og ikke har noget imod at læse grusomme fortællinger.

Romanen handler om Laurel Mack, hvis datter forsvandt for ti år siden. Det har efterladt et stort hul i Laurel, men samtidig også distanceret hende fra hendes andre børn og ført til skilsmisse mellem hende og manden Paul. Ti år efter ser det ud til, at Laurel endelig er ved at føle sig bare en smule menneskelig igen, og hun møder Floyd. De udvikler et forhold, og han præsenterer hende for datteren Poppy. Der ligner den forsvundne datter på en prik. Snart rives Laurel tilbage til tankerne og uvisheden om datterens forsvinden, og det viser sig, at intet er, hvad det ser ud til at være.

Jeg stiftede første gang bekendtskab med Lisa Jewell, da jeg læste Den fremmede gæst, som jeg også har anmeldt herinde. Den bog var rigtig god, så jeg havde nogle ret høje forventninger til denne. Og den skuffede på ingen måde, men imponerede mig snarere og rev mig med. Jeg var følelsesmæssigt meget mere involveret i denne, og det skyldes nok især, at historien ikke er så urealistisk – vi har hørt det ske før. Men det skyldes især også, at Jewell formår at fremskrive karakterernes følelser så levende, og jeg må indrømme, at jeg på den sidste side næsten sad med tårer i øjnene.

Romanen er velskrevet, yderst spændende og plottet særdeles genialt fundet på. Jeg er vild med, hvordan Jewell får fortalt historien via forskellige synsvinkler og derved graver dybere ned i handlingen. Det kobler fortællingen sammen på en helt anden måde, der bare fungerer. Er den en smule forudsigelig? Ja, det er den måske nok. Men jeg synes alligevel, at den formår at overraske. Samtidig er historien så spændende og medrivende, at man fanges, og for mig blev det ligegyldigt, at det var lidt forudsigeligt.

Jeg ender på 5 stjerner, for jeg blev blæst bagover af plottets genialitet og den røde tråd mellem de forskellige synsvinkler. Bogen rammer de helt rigtige knapper, og jeg kan varmt anbefale den.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter