0 kommentarer

Øjenvidnerne af Maria Helleberg

af d. 21. december 2006
Info
 
Forlag
Sideantal

179

Udgivet

2006

ISBN

87-638-0442-5, 978-87-638-0442-4

 

Maria Magdalene, Peter, Paulus og Johannes er hovedpersonerne i denne roman af Maria Helleberg. En fortælling om de første kristne mennesker som med total selvopofrelse dedikerede deres liv til at udbrede kristendommen i verden.

Historien tager sin begyndelse i Rom år 65, hvor Peter sidder fængslet. Han har siddet der i lange to uger og med gru afventet sin skæbne.

“[…] at lige netop han skulle have denne skæbne. At lige netop han skulle møde Jesus og forlade sit trygge, men kedelige liv som fisker.
Han huskede så godt sin kone, sin dejlige kone, og børnene. Men dag for dag blev billedet blegere. De andre kristne ville tage hånd om hans familie. Han selv var fortabt.
Det hele var hans skyld. Alt det forfærdelige havde han bragt over dem. Over verden. Derfor var det så vigtigt at nedskrive, hvad han vidste og huskede om Jesus, inden det blev for sent. Inden han forsvandt, og de sidste som havde været øjenvidner.”
(side 8-9)

Tiden spoles 30 år tilbage til lige efter Jesus korsfæstelse og man følger Maria Magdalene ned til hulen, hvor Jesu lig skulle være begravet. Da hun finder graven tom, bryder hun hulkende sammen og helt blændet af tårer, henvender hun sig til en gartner som går rundt i haven for at spørge, om han har set Jesus. Da manden snakker til hende, genkender hun stemmen, det er Jesus! I tiden herefter viser han sig også for sine andre elever, og alle bliver de lige overraskede. De har haft meget svært ved at tro Maria Magdalenes fortælling om, at den pinte og korsfæstede Jesus skulle gå rundt og rive i haven med sine mishandlede hænder.

Eleverne bliver på mirakuløs vis udstyret med forskellige evner, så de er bedre i stand til at udbrede kristendommen. Hver især bliver de velsignet med forskellige sprogkundskaber, således at de kan komme i kontakt med folk fra forskellige lande. Derudover erfarer flere af dem senere, at de har fået helbredelsens gave. Men skønt de har fået hjælp ovenfra, er det ikke noget nemt hverv at udbrede guds ord til menneskene. Eleverne bærer et tungt ansvar på deres skuldre for ikke at nævne den evige risiko for at blive dømt for blasfemi. Men til trods for den evige fare har de en tro på at det de gør, er det rigtige, og de vælger derfor at kæmpe for deres overbevisning, hvilket kommer til at kræve nogle ofre.

Bogen er bygget op således, at man starter i fængslet og slutter også her. I tilbageblik over en 30 års periode, følger man så skiftevis de forskellige hovedpersoner, som var øjenvidner til den bibelhistorie som vi kan læse om i dag og deres indsats for at udbrede de kristne værdier i verden. Historien er godt fortalt og spændende på den måde, at det er en anderledes og mere sammenhængende måde at få historierne om Jesus og hans disciple fortalt på. Samtidig er historien også et indblik i, hvordan religion både kan ændre folks opfattelse af sig selv og andre, men også hvor meget splid og vold det kan føre med sig.

Bogen kan læses af børn fra 13 år og opefter.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter