0 kommentarer

Øje for øje af Jan Guillou

af d. 3. oktober 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

471

Udgivet

2002

ISBN

87-7394-847-0, 978-87-7394-847-7

Originaltitel

Vendetta

 

To medarbejdere fra den svenske våbenfabrik “Bofors” bliver kidnappet af den sicilianske mafia. For at frigive gidslerne forlanger Mafiaen to supermoderne våbensystemer fra Bofors, som tilsyneladende allerede befinder sig i Italien, men som den Italienske regering har annulleret ordren på. For at understrege alvoren i situationen er kravet om “løsesum” vedlagt et stykke af den ene svenskers pegefinger.

Den svenske regering sender Carl Hamilton til Sicilien sammen med den gode ven og kollega Joar Lundwall. Meningen er, at de skal forsøge at forhandle en løsning igennem med mafiaen. Hamilton fejlvurderer imidlertid situationen og Lundwall bliver dræbt. Hermed er krigen naturligvis erklæret. Hamilton rejser tilbage til Sverige, kun for at vende tilbage til Sicilien ganske kort tid senere, sammen med to kolleger, og herefter gennemfører de tre en veritabel vendetta mod den familie i mafiaen, som var ansvarlig for både mordet på Lundwall og kidnapningen af de to svenskere.

Det er næsten en rendyrket agent roman med usandsynligt heldigt gennemførte kommandoraids op af lodrette klipper kombineret med diverse raketangreb mm.

Heldigvis har Jan Guillou som altid et politisk aspekt med i sin historie, hvor han bl.a. sætter spørgsmål ved rimeligheden i, at det “neutrale og fredselskende” Sverige er en af verdens helt store våbeneksportører.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter